Gjendebu, Jotunheimen DNT si eldste turisthytte
26. april 07
Jubileumsarrangement Gjendebu 30.juni 2007
I samarbeid med Grieg-jubileet i Lom og Luster, v/Torunn Kjøk

Konsertpremiere:
”Griegs mest kjende verker, stykkevis og delt på 59 minutter” med Arnhild Vik, Åge Kvalbein, Aina Oldeide

Konserten startar kl 17.00.  Billett kr 200, barn u. 14 år gratis.  Båt frå Gjendesheim kl 14.25 med retur om kvelden.  Spørsmål/bestilling til gjendebu@turistforeningen.no .

Vernissasje:
Utstilling med Grieg som tema v/Rolf Egil Johansen-Vik

Diverse andre innslag,
m.a. konsertar på båtturen frå Gjendesheim.

Detaljer blir lagt ut har etter kvart.
Vel møtt til kulturhelg på Gjendebu!Fra venstre: Nina Grieg, Edvard Grieg, Johan Halvorsen, Frederick Delius, Christian Sinding


Kunstutstilling Gjendebu Figurative Perspektiv nr. 2
Kunstneren Rolf E. Johansen-Vik gjentar fjorårets suksess og viderefører kunstutstillingen Figurative Perspektiv på Gjendebu denne sommeren. Utstillingen åpner fredag 30. juni og varer fram til 17. september. Johansen-Vik er fra Vestre Gausdal og på Gjendebu stiller han ut tegning, maleri og grafikk.

les mer om Rolf E. Johansen-Vik

05.05.06
Aktivitetsleder på Gjendebu 6. til 23.juli 2006
I perioden frå 6. til 23. juli er Stine Aas Myhre aktivitetsleder for barn (1-10 år) på Gjendebu.
Forutsatt tilstrekkeleg antall barn (min.3 stk) vil ho kvar dag ta med ungane på forskjellige aktiviteter utandørs eller inne. Som forelder kan du velge enten å være med på aktiviteten og hjelpe til litt, eller du kan overlate barnet (min.4 år) til Stine heile dagen dersom du gjerne vil ta en topptur.
Prisen for tilbodet er kr 150 pr barn pr dag dersom du er med sjølv, og kr 300 ellers. Då er leikemateriell og litt lunchmat inkludert.

Påmelding til dagens program skjer kvar morgon under frukosten.

Stine er sivilingeniørstudent, 20 år gammal, og har allsidig erfaring m.a. som leiar for barn og ungdom.
kunstutstillingen til Rolf E. Johansen-Vik 22.07.05
Kunst på Gjendebu
Fra 5. august kan du oppleve kunstutstillingen til Rolf E. Johansen-Vik på Gjendebu. Johansen-Vik er fra Vestre Gausdal og tar med seg tegning, maleri og grafikk til Gjendebu. Det er første gang han stiller ut bildene sine på en DNT-hytte.

- Det er også første gang jeg må frakte med meg bildene mine med båt, sier Johansen-Vik. Han tar Gjendebåten inn til Gjendebu med 15-20 av bildene sine, og han tror turvandrerne vil sette pris på utstillingen som han har kalt "Figurative Perspektiver".

- Det er mye pasteller i store formater og det vil bli spennende kontraster til naturen utenfor hytta, forteller billedkunstneren

Johansen-Vik er også scenograf, instruktør og musiker i tillegg til å være billedkunstner. Under åpningen fredag 5. august vil derfor kunstneren selv bidra som bassist sammen med sin kone, Arnhild Vik på piano.

Utstillingen varer fram til 15. september.
Anne Jørgensen22.07.05
SEIN SOMMAR I HØGFJELLET
Det har tatt uvanleg lang tid i år, pga. en kald mai. Men no er sommaren definitivt på plass også i fjellet. På Gjendebu har vi hatt mange fine soldager med over 20 grader, og snøen er no stort sett borte også i høgfjellet. Vi har hatt stor trafikk hittil i juli, og håpar at mange vil legge turen innom Gjendebu også utover i august og september.


Grillsjef Bjørn Kalhagen (med hjelm) på Gjendebu førebur grilling av høgfjellsaure frå Hafslovatnet. Flankert av assisterande grillsjefar Gunnar Nesbakk og Nils Heggdal. Deler av "husbandet" Randi & Snorrebassane i bakgrunnen.
05. juni 05
FJELLFEST 2.JULI:
Tradisjonen tro - vi inviterer til fjellfest med god mat & drikke, engasjerande kultur- og idrettsinnslag, og dans m/moro.
Det startar allereide fredagskveld med oppvarmingsrunder og historisk kåseri (om Gjendine, Gjendebu, eksentriske engelskmenn og andre snåle vandrarar) v/ Jan Aasgaard.

Nærstudie av Grillsjef Kalhagen ... Magisk?? ...

Dette kåseriet vil også bli framført på laurdagen, og då blir det i tillegg grilling av vår berømte høgfjellsaure frå Hafslovatnet v/ Hovudgrillsjef Bjørn Kalhagen. Denne går som for-forrett til ein herleg middag av vilt og etterpå blir det dans til tonar av husorkesteret Randi & Snorrebassane.

Randi og Snorre
05. juni 05
Aktivitetsleiar for barn 4-10
Frå 12.7. vil Gjendebu i år kunne tilby aktiviteter spesielt innretta på aldersgruppa 4-10 år. DNT sine aktivitetsleiarar Karin og Tone finn på aktivitetar både innandørs og utandørs, både kultur og natur, kvar dag fram til og med 23.juli.
Påmelding til aktivitetane skjer i resepsjonen kvar kveld, der ein samtidig kan få litt informasjon om neste dags planlagte aktiviteter.
Vi vil kreve inn et gebyr på kr. 50,00 pr barn pr dag for å dekke en del av våre kostnader til lønn og forbruksmateriell.

01. apr. 05
PÅSKE 2006:
Sesongen blir 31.mars - 17.april 2006. Du kan allereide no bestille fast opphold eller evt. legge deg i trening til bob- og hoppleikane påskeaften! NB! ingen transport av gjester eller bagasje. Send oss en e-post for detaljer.

18. mar 05
FIN PÅSKE!
Det er fine skiforhold i Gjende-området. Relativt lite snø, ca 70 cm, men godt føre og sikker is. Snøskredfaren er liten.
Vi ynskjer deg velkomen til fjells, til tross for litt redusert kapasitet i påska pga byggearbeid forventar vi å ha god plass til gjestene våre dei aller fleste dagane. Send oss en e-post for detaljer.

gejndebu 14. feb 05
14. feb 05
FINE SKIFORHOLD I JOTUNHEIMEN
Ved Gjendebu er det no omlag 1 meter snø og fine forhold. Isen på Gjende er målt til tjukkelsar mellom 14 og 37 cm. Snøen er uvanleg oppskavla pga mykje vestavind i løpet av vinteren, det er lett og tørr snø med sterk struktur i skavlane, og derfor glimrande forhold for snøholegraving.

5. jan 05
VINTEROPPHOLD!!
Vi held ope i 3,5 veker rundt påske 2005. Både veka før påske og veka etter påske er kjempefine perioder for fast opphold på hytta! Desse vekene er det vanlegvis god plass både på hytta og i løypene rundt. I veka etter påske ligg dei ferdigtrakka og merka løypene nesten tomme, og – det er nesten alltid fint vær! På grunn av gruppebestillingar vil vintersesongen uoffisielt
starte 5.mars (ikkje 11. som tidlegare annonsert).

dusjvatn gjendebu 5. jan 05
Aldri meir kaldt dusjvatn!
DNT bygger i vinter nye toalett, dusjer og fyringsanlegg til oss, som skal være driftsklart til sommaren 05. Prosjektet vil koste nesten 6 mill., og vi takker for tilliten ved herved å love at du aldri igjen skal oppleve å få berre kaldt dusjvatn hos oss! I tillegg fjernar vi no dusjautomatane slik at du slepp å hente vekslepengar mellom innsåpings- og skyllefasen!

5. jan 05

Miljøverndepartementet og FRIFO markerer Friluftslivets år via diverse arrangement i heile 2005. Målet er å få flest muleg til å benytte naturen for friluftsliv. På Gjendebu markerer vi dette ved eit festleg arrangement den første helga i juli 2005.

5. jan 05
Aktivitetsleiar for barn 4+
Frå fellesferiestart 2005 vil vi ha aktivitetsleiar på Gjendebu. Mot å betale kr 150 pr barn kan de benytte en fineværsdag til en tindetur som de ikkje har fått gått sidan familieforøkelsen. Barna kan saman med andre barn – og under trygge forhold – oppleve aktivt friluftsliv i hytta sitt nærområde.
Den norske Tursitforening