GjendebuGjendebu_Impressionen
navi norsk
GjendinecontactlinkenwandelenvragenAantallen prijzenreizenbij ons
english
Een spannend 2018 op GJENDEBU:

Het 2006 seizoen hebben we afgerond en het is één van de beste seizoenen geweest in Gjendebu’s geschiedenis; 10.222 overnachtingen, waarvan 770 in de Lavo’s en 874 op de tentplaatsen.


En het is pas december!  Indien u te gast bij ons wilt zijn, dan kunt u contact met ons opnemen, via e-mail. Wij hopen uiteraard alle gasten die ons al bezocht hebben in het nieuwe seizoen wederom te verwelkomen, maar er is uiteraard ook genoeg ruimte voor alle die Gjendebu en de fantastische natuur in het hart van Jotunheimen nog niet beleefd hebben.

Welkom bij Gjendebu Gjendebu is prachtig gelegen aan de westkant van het Gjendemeer, in het geografische centrum van Jotunheimen nationaal park, welke het meest beroemde berggebied van Noorwegen is. Gjendebu is de oudste van de hutten die behoren bij de noorse bergsport- en buitensportvereniging (DNT) en ze stamt uit 1871. De berghut is een aantal keren omgebouwd en uitgebreid en ze heeft vandaag de dag 119 bedden.

Hier op 995 meter hoogte liggen we op het snijpunt van hooggebergte en bos, met het kopergroene Gjendemeer direct naast de deur, omgeven door een rijke flora, die uit 700 verschillende soorten bestaat alsook door de bergtoppen en gletsjers in grote verscheidenheid en in alle richtingen.

Gjendebu is gemakkelijk te bereiken per bus en trein en de locale veerboot brengt u vervolgens tot op 600 meter van de berghut. Wanneer u gebruik maakt van de auto, dan kunt u die parkeren bij Gjendesheim, Leirvassbu of Fondsbu. De gebruikelijke activiteiten rond Gjendebu zijn uiteraard bergwandelen en buitensport, maar u kunt ook vissen, de flora bestuderen, of genieten van het strandleven met zwemmen en beachvolleyballen.

Wij verheugen ons erop u te verwelkomen op Gjendebu! Ons seizoen loopt dit jaar van 16 maart tot 2 april en 24 juni tot 16 september 2018.

Met hartelijke groeten Lars Åge
Bilder von GjendebuFoto´s van de omgeving van Gjendebu
Plaats reserveren? Booking?
Het is mogelijk – onder bepaalde voorwaarden – om een plaats te reserveren. Klik hier en stuur ons een verzoek voor reservering. Denk eraan dat er altijd plaats is in DNT haar berghutten, ongeacht hoe druk het is. Daarom worden reserveringen onder een zeker voorbehoud gedaan. Kijk voor meer informatie op “wanneer de berghut vol raakt” onder Vragen.
Wandern im Hochgebirge Jotunheimen Norwegen Den norske Tursitforening


Homepage | Op Gjendebu | Reizen | Aantallen | Geschiedenis | FAQ | Wandelen | Linken | Gastenboek | Contact
© Gjendebu 2004 – 2018
mailto: postmaster@gjendebu.com

englishenglishnorsk